Σκόπιμη προσπάθεια παραποίησης ή αστοχία του Πατριαρχείου Γεωργίας;

Για “σκόπιμη προσπάθεια παραποίησης πληροφοριών” από την πλευρά του Πατριαρχείου Γεωργίας, κάνουν λόγο τα “Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας”.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η σελίδα, τις τελευταίες ημέρες, η επίσημη σελίδα στο Facebook του Πατριαρχείου Γεωργίας («Ειδήσεις του Πατριαρχείου»), παραποίησε τη μετάφραση των πρωτότυπων κειμένων, ουκρανικών εκκλησιαστικών μέσων.

Ειδικότερα, ο ουκρανικός εκκλησιαστικός τύπος «Pavlovsky.NEWS» ανέφερε (μεταξύ άλλων), δηλώσεις του Φιλαρέτου (Ντενίσενκο) ως εξής: «Δεν είναι ότι δεν μας προσκάλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος».

Το Πατριαρχείο Γεωργίας το επισημαίνει ως: «Δεν είναι ότι δεν μας προσκάλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά ο «Μητροπολίτης» Επιφάνιος».

Δημιουργείται έτσι εύλογα η απορία, εάν πρόκειται για σκόπιμη προσπάθεια παραποίησης πληροφοριών, καθώς στο πρωτότυπο κείμενο ο τίτλος του Μητροπολίτη Επιφανίου δεν περικλείεται σε εισαγωγικά, ενώ ο επίσημος λογαριασμός του Πατριαρχείου Γεωργίας παραθέτει τον τίτλο του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου σε εισαγωγικά.