Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Περιστερίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:42

Στον Μητροπολιτικό ναό του Περιστερίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Κλήμη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος σε ανακοίνωση της, στην οποία είχε εκφράσει τη βαθειά συγκίνησή της για την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος, ανέφερε πως η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος θα ψαλεί την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 στις 11.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Ο Μητροπολίτης Περιστεριού Κλήμης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 14ης Αυγούστου, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Μητροπολίτης νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο στο Θριάσιο νοσοκομείο, μετά από πνευμονική εμβολή την οποία υπέστη.

Ο Μητροπολίτης τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε επιδείνωση της κατάστασης του, και για τον λόγο αυτό είχε μεταφερθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.