Συλλυπητήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο

Με ανακοίνωση της η Ιεράς Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την κοίμηση του Πρωτοψάλτου Χαριλάου Ταλιαδώρου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη θλιβερή αναγγελία της εν Κυρίω κοιμήσεως του αοιδίμου Πρωτοψάλτου Χαριλάου Ταλιαδώρου, τιμηθέντος υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου διά του οφφικίου του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, υπό δε της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, κατόπιν εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, επιθυμεί να εκφράσει, διά του παρόντος, στους οικείους και στους πολυαρίθμους μαθητές του μεταστάντος την στοργή, τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπάθεια Αυτής.

Προς τούτοις η Ιερά Σύνοδος εύχεται όπως ο Αρχηγός της ζωής και Νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, τάξει την ψυχή του μακαριστού διδασκάλου, του πολλά κοπιάσαντος και προσφέροντος στην Εκκλησία και την πατρώαν Αυτής μουσική παράδοση, εν σκηναίς δικαίων και Αγίων, ένθα «φωνή αγαλλιάσεως και εξομολογήσεως ήχου εορτάζοντος» (Ψαλμ. 41, 5).