Σειρά συναντήσεων είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μάλτα (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.00

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022, την έδρα της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής της Μάλτας, στην παλαιά Πρωτεύουσα της Mdina, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Scicluna και είχε συνάντηση με Επισκόπους και στελέχη της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας κ. Ian Borg.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας και ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης, καθώς και συνεργάτες του κυρίου Υπουργού.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας George William Vella, στο Μέγαρο του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Attard.

Ο Πρόεδρος Vella υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το προσφυγικό, η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και άλλα κοινωνικά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν τα μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας, καθώς και συνεργάτες του κ. Προέδρου, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της προέπεμψε τον Οικουμενικό Πατριάρχη μέχρι τα προπύλαια του Μεγάρου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο