Σε αστυνομικό «κλοιό» η περιοχή γύρω από τον Άγιο Ανδρέα Πάτρας

Ανησυχία υπάρχει για το συνωστισμό ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα και από σήμερα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στην Πάτρα.

Η Πάτρα μετρά αντίστροφα για να γιορτάσει τον δικό της προστάτη άγιο, Απόστολο Ανδρέα, με κύριο μέλημα να μην βρεθεί στην ίδια τραγική θέση με την συμπρωτεύουσα, όπου η συγκέντρωση πιστών για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου έγινε η αιτία για να μετατραπεί η πόλη σε υπερεστία κορωνοϊού.

Από νωρίς το πρωί μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά βρίσκονταν μπροστά από τον Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα και απέτρεπαν τους πιστούς να μπουν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Με δεδομένα τα μέτρα απαγόρευσης που ισχύουν για τον κορονοϊό, και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη καθώς και της επίσκεψης του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το σενάριο προβλέπει αύξηση των μέτρων ελέγχου στις πύλες εισόδου τόσο στο νομό όσο και στην πόλη, εικοσιτετράωρη περιφρούρηση του περιβάλλοντος τον ναό του Αγίου Ανδρέα χώρο, προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση πιστών και καθολική απουσία από την θεία λειτουργία.