Σχεδόν το σύνολο των μελών της Ιεράς Συνόδου Κύπρου θα κάνουν το εμβόλιο

Σχεδόν το σύνολο των μελών της Ιεράς Συνόδου θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κατόπιν συνεννόησης με τον προσωπικό τους γιατρό.

Οι πρώτοι που δεν είχαν αναστολές (υπό την έννοια της συνωμοσιολογίας) στο να δεχθούν το εμβόλιο, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του philenews.com, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου τέθηκαν ερωτήματα στους καθηγητές και οι αντιδράσεις σχεδόν όλων παρέπεμπαν σε αποδοχή του εμβολίου ως μέσου καταπολέμησης της πανδημίας.

Άλλωστε, η Ιερά Σύνοδος συνέστησε στους πιστούς να εμβολιασθούν. Δεδομένη εξαρχής θεωρείτο η διαφωνία του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Ενώπιον των τριών επιστημόνων (του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας δρα Πέτρου Καραγιάννη, του δρα Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας και του δρα Γιώργου Κρασιά, επίκουρου καθηγητή Μοριακής Ιατρικής), τέθηκε και το θέμα της συνωμοσιολογίας και πόσο εφικτό είναι να παρακολουθούνται οι δραστηριότητες πολιτών ή και να σημειωθεί οποιαδήποτε μετάλλαξη.

Αν και κάποιοι από τους Συνοδικούς δεν ασπάζονται τέτοιες θεωρίες, υπέβαλαν διάφορα ερωτήματα με τα οποία τους βομβαρδίζουν πιστοί, ώστε να λάβουν απαντήσεις από υπεύθυνα χείλη και να τις μεταφέρουν στους πιστούς.