Ρωσική Εκκλησία: Οι σχέσεις μας με τον νέο Πατριάρχη της Σερβίας είναι πολύ θερμές και πολύ φιλικές

© Serbian Orthodox Church

Του Κώστα Ονισένκο

Στις καλές σχέσεις που έχει με τον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι «Россия 24» ο επικεφαλής του συνοδικού τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις εξωτερικές σχέσεις Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

“Προσωπικά γνωρίζομαι μαζί του πολλά χρόνια. Έχουμε συναντηθεί στη Σερβία επανειλημμένως, και στην Κροατία, όταν την επισκεπτόμουν. Οι σχέσεις μας είναι πολύ θερμές, πολύ φιλικές”.

Ο Ιλαρίων ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο εκκλησιών να παραμείνουν εξίσου “αδερφικές” και “παραγωγικές” τονίζοντας ότι “χρειαζόμαστε πολύ την υποστήριξη ο ένας του άλλου”. “Νομίζω ότι είναι μια άξια εκλογή, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των καλών μας σχέσεων” τόνισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος Μητροπολίτης υπενθύμισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Πορφύριο για την εκλογή του ενώ εκθείασε τον προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας λέγοντας ότι είναι “αναγνωρισμένος εκκλησιαστικός ηγέτης με μεγάλη αποδοχή. Νομίζω ότι αυτή η εκλογή θα εκληφθεί θετικά όχι μόνο στη Σερβία αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο”.