Ρωσική Εκκλησία: Δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις με βάση το ποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι

του Κώστα Ονισένκο

“Η θέση της Εκκλησίας σε αυτό το ζήτημα δεν συζητήθηκε στη συνάντησή της Ιεράς Συνόδου, αλλά κοινή μας θέση είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις εναντίον των πολιτών με βάση την παρουσία ή την απουσία εμβολιασμού κατά του κοροναϊού”, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Ιλαρίων στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς τα κράτη και οι αεροπορικές εταιρίες ενδέχεται να εισάγουν περιορισμούς σχετικά με τις μετακινήσεις ατόμων, ανάλογα με την κατοχή ή μη του λεγόμενου «covid διαβατηρίου».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης εκτίμησε ότι ενδεχομένως το πρόβλημα να είναι πιο οξύ για τους Ρώσους πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο, καθώς δεν είναι γνωστό κατά πόσο οι δυτικές χώρες θα αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο εμβόλιο και δεν απαιτήσουν από τους ταξιδιώτες να είναι εμβολιασμένοι με κάποιο από τα εμβόλια που έχουν πιστοποιηθεί στη “δύση”.

“Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, πράγματι θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών μας στις δυτικές χώρες”, εκτιμά ο Μητροπολίτης.