«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε για τρία ακόμη χρόνια η ΔΙΣ στη διοίκηση της ΕΚΥΟ

του Νίκου Κολοκυθά

Για τρία ακόμη χρόνια ανανέωσαν ομόφωνα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη θητεία του Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη.

Κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια στην «καρδιά» των Οικονομικών της Εκκλησίας, την ΕΚΥΟ, από τον π. Νικόδημο Φαρμάκη και την ομάδα του, ιερείς και λαϊκά στελέχη που τον πλαισιώνουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΙΣ έκανε έναν σύντομο απολογισμό όλων όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια λέγοντας πως χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ και της ομάδας του, η Εκκλησία έχει αξιοποιήσει ακίνητα που βρίσκονταν «αναξιοποίητα και σε στασιμότητα μη αποφέροντας πολύτιμα έσοδα στην Εκκλησία». Πόροι που, όπως είπε, ενισχύουν το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από όλη την ομάδα της ΕΚΥΟ, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, φέρνει απτά αποτελέσματα. Όπως, για παράδειγμα, το «επίτευγμα» όπως το χαρακτήρισε της «ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε.». Κινήσεις και πρωτοβουλίες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων που θέλουν να συνεργαστούν με την Εκκλησία.

Μετά την εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου, η ΔΙΣ ανανέωσε, παμψηφεί, τη θητεία του π. Νικοδήμου Φαρμάκη μέχρι τα τέλη του 2025.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος -από την εποχή που ήταν ο ίδιος αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου με Αρχιεπίσκοπο τον μακαριστό Σεραφείμ- είχε ως στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση της εναπομείνασας περιουσίας της Εκκλησίας. Σήμερα βλέπει πως το όραμά του, επί της δικής του αρχιεπισκοπίας, παίρνει σάρκα και οστά.