Ψήφισμα Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν για τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο

Στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας της κοιμήσεως του αειμνήστου πλέον Χαριλάου Ταλιαδώρου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων­σταν­τινουπόλεως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, εκ μέρους όλων των μελών του, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την βαθύτατη συγκίνηση και λύπη του για αυτή τη μεγάλη απώλεια.

Είναι γνωστή η σχέση του μακαριστού Άρχοντος με τη Μητέρα Εκκλη­σία, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κωνσταντινουπόλεως εν γένει, εφόσον ανήκε επί δεκαετίες ιεροψαλτικώς, και ως εμβληματική φυσιογνωμία, στους ενεργούς θιασώτες της εκκλησιαστικής μουσικής.

Είχε την ευτυχία να δεχθεί την καταλυτική ιερο-ψαλτική επιρροή του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου και ιδρυτού του γεραρού σωματείου, Κων­σταντίνου Πρίγγου, ενώ συνδεόταν με δεσμούς σεβασμού με τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη Θρασύβουλο Στανίτσα, αλλά και τον Άρχοντα πρώην Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Λεωνίδα Αστέρη.

Επισημαίνονται οι επισκέ­ψεις του στη Βασιλεύουσα, καθώς κόσμισε με τη ιεροψαλτική τέχνη και απόδοσή του ιερά αναλόγια της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Ομόφωνα και ομοψύχα το Διοικητικό μας Συμβούλιο εκφράζει με το παρόν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους τεθλιμένους οικείους του θα­νόν­τος πολυτίμητου και πολυσεβάστου Άρχοντος και διδασκάλου και τους πολυάριθμους μαθητές του την τέχνη του Δαμασκηνού, ως και τους συναδέλφους ιερο­ψαλ­τες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος και εύχεται προσευχητικώς όπως «ο τρισαγίω φωνή υπό των Σεραφείμ ανυμνούμενος και υπό των Χερουβείμ δοξολογούμενος» Κύριος της δόξης κατατάξη την μακαρίαν ψυχήν αυτού μετά των Αγίων και των Δικαίων.

Είη η μνήμη αυτού αιωνία και άληστος.

Εν Πέραν, τη 12η Ιανουαρίου 2021.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου