Ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από τη Μητρόπολη Βεροίας

Με ψήφισμά της, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εκφράζει τη διαφωνία και την αντίθεσή της έναντι του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τον γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου και την υιοθεσία παιδιών από αυτά.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι εκφράζουν τη συνολική στήριξή τους στον άθικτο και διακριτικό θεσμό της οικογένειας, όπως αυτός περιγράφεται από τις αγιογραφικές γραφές και τις εκκλησιαστικές παραδόσεις του Γάμου. Κάθε άλλη μορφή έγγαμου βίου θεωρείται έκτος της παράδοσης της Εκκλησίας και παραποιεί την ορθόδοξη ελληνική κληρονομιά. Επίσης, εκφράζουν ξεκάθαρα τη διαφωνία και την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομοφυλόφιλων και την πιθανή υιοθεσία παιδιών από αυτά.

Τέλος, αναφέρει ότι η Εκκλησία αποδέχεται με αγάπη και κατανόηση όλα τα άτομα, ανοίγοντας τις αγκάλες της χωρίς καμία διάκριση σε κάθε ανθρώπινο όν που, με τη μετάνοια, επιθυμεί να πλησιάσει τον Θεό.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση σχετικά με το ψήφισμα:

Με το παρόν Ψήφισμα δηλώνουμε ότι, σεβόμενοι απόλυτα την ακαινοτόμητη και αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Ευαγγελίου, προασπιζόμαστε τον ιερό θεσμό της οικογενείας, όπως αυτός ορίζεται από τις αγιογραφικές επιταγές και ευλογείται στην ιερολογία του Μυστηρίου του Γάμου. Κάθε άλλη μορφή γάμου είναι και θεωρείται εκτός Εκκλησίας και αλλοιώνει την ελληνορθόδοξη παράδοση. Συγκεκριμένα, δηλώνουμε κάθετα την διαφωνία και αντίθεση μας προς το προωθούμενο νομοσχέδιο περί του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου και την ενδεχόμενη τεκνοθεσία από αυτά.

Η Αγία μας Εκκλησία δέχεται με αγάπη και κατανόηση τους πάντες και ανοίγει την σωστική πύλη της χωρίς διακρίσεις σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί διά της μετανοίας να προσεγγίσει τον Θεό.

Ως εκ τούτου, δεν εκφράζεται με το παρόν η αποστροφή προς το πρόσωπο κανενός αδελφού. Ο σεβασμός, όμως, στο πρόσωπο και τα δικαιώματα των αδελφών δεν δύνανται να καταστούν αφορμή για την παραχάραξη του ευαγγελικού λόγου που κατονομάζει με σαφήνεια την αμαρτία και θέτει την άρνηση και αποταγή της ως γνήσια ένδειξη της μετανοίας.

Ο Θεός έγινε άνθρωπος και έζησε μέσα στον ιερό θεσμό της οικογενείας. Η οικογένεια για την Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί «κατ’ οίκον Εκκλησία» και γίνεται πνευματικό στάδιο για τον αγιασμό του ανδρογύνου και οδηγός για τον εγκεντρισμό των παιδιών στην ζωή της Εκκλησίας.

Η επιχειρούμενη παρέκκλιση από τον ιερό θεσμό της οικογενείας θα αλλοτριώσει την παραδοσιακά χριστιανική ελληνική κοινωνία και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τρυφερές παιδικές ψυχές.

Όθεν, κάνουμε έκκληση προς τους εκπροσώπους της Επαρχίας μας στο ελληνικό κοινοβούλιο να μεταφέρουν, ως υφ’ ημών εκλελεγμένοι, την αντίθεση μας στην Βουλή των Ελλήνων καθώς και προς κάθε αρμόδιο να μην προχωρήσει η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ο Μητροπολίτης

† Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

Άπαντες οι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ

Το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών «Κωνσταντίνος Πρίγγος» της Ιεράς Μητρόπολεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Η Χριστιανική Ένωση Βεροίας

Η Γ.Ε.Χ.Α. Βεροίας

Η Γ.Ε.Χ.Α. Ναούσης

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Βεροίας

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Ναούσης

Το Εκκλησιαστικό Σωματείο «Ιερός Φώτιος»

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ναούσης

Το Χριστιανικό Σωματείο «Μέγας Βασίλειος»

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ημαθίας

Η Ένωση Πολιτών Ημαθίας