Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου

Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου τέλεσε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης του αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία συλλειτούργησε μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Διονύσιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μετέβη μαζί με τους πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής στον τάφο του αοιδίμου γέροντος, όπου τέλεσε τρισάγιο.

Τέλος, η Μονή παρέθεσε κέρασμα στους φιλοξενουμένους της.

Ο μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος εκοιμήθη πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, αφού συμπλήρωσε ογδόντα χρόνια μοναχικής ζωής στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου. Επί των ημερών του Ιερά Μονή Σταυροβουνίου έγινε η μεγάλη «πνευματική βάση» της Κύπρου, κατά τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ο Γέροντας Αθανάσιος, ήταν ο άνθρωπος της προσευχής και της μακαρίας απλότητας, ήταν ο Γέροντας της ορθόδοξης παράδοσης, της μοναχικής ασκήσεως και εσωστρέφειας αλλά ταυτόχρονα και ο γέροντας της γνήσιας και ανιδιοτελούς αγάπης.