Πρώτη Σύναξη του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας (ΦΩΤΟ)

Την 10η Νοεμβρίου 2022 , στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στη Σίδη πραγματοποιήθηκε πρώτη σύναξη του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας.

Προηγήθηκε θεία λειτουργία πού τέλεσε ο νέος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ με συλλειτουργούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο, τους πρεσβυτέρους και τον διάκονο της θεοσώστου Επαρχίας.

Στο μήνυμα, που απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς τη Σύναξη, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θεωρούμεν πλήρες βαθέων συμβολισμών το γεγονός ότι η Σύναξις αύτη πραγματοποιείται εις τον Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Παύλου Σίδης», διότι «Ο Απόστολος των Εθνών είναι ο μέγας ιεραπόστολος του Χριστού και κήρυξ του Ευαγγελίου Του, τον οποίον ετίμα μεγάλως και εθαύμαζεν ο μακαριστός προκάτοχός σας Μητροπολίτης Σωτήριος, περί ου και συνέγραψεν εν ωραιότατον βιβλίον, το οποίον μετεφράσθη και εις την Τουρκικήν γλώσσαν».

Υπενθύμισε επίσης ότι « οι διάκονοι του λαού του Θεού δεν αναμένομεν να έλθουν οι πιστοί προς ημάς, αλλά τους αναζητούμεν και τους προσεγγίζομεν με αγάπην».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ υπεγράμμισε ότι, σύμφωνα με τον Άγιο Ιγνάτιο Αντιοχείας, «πρεσβυτέριον του θεού άξιον ούτως συνήρμοσται τω επισκόπω ως χορδαί κιθάρα […] ίνα σύμφωνοι όντες εν ομονοία, χρώμα θεού λαβόντες εν ενότητι».

Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σωτηρίου, τον οποίο πρόβαλε ως πρότυπο για το ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο της ιστορικής Μητροπόλεως Πισιδίας.

Στη συνέχεια κάλεσε τους κληρικούς της Μητροπόλεως να συζητήσουν με παρρησία τα ζητήματα που έχουν σχέση με την τέλεση των ιερών ακολουθιών, με τα ιερά μυστήρια, την κατήχηση των παιδιών, των ενηλίκων και των προσερχομένων στην ορθόδοξο πίστη, θέματα που σχετίζονται με τη χρήση των μαζικών μέσων επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων, την υποδοχή εκείνων που καταφεύγουν στην περιοχή από την Ουκρανία και τη Ρωσία λόγω του πολέμου.

Οι συζητήσεις της ημερίδας διεξήχθησαν σε φιλική ατμόσφαιρα και κατέληξαν σε κοινό δείπνο.