Προσευχή του Πατριάρχη Ρουμανίας για «δίκαιη και διαρκή» ειρήνη στους Αγίους Τόπους

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ απέστειλε σήμερα μήνυμα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, για να εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων στους Αγίους Τόπους και προσευχόμενος για την αποκατάσταση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.

Είπε: «Προσευχόμαστε ο Ιησούς Χριστός να φυλάττει τόσο εσάς προσωπικά όσο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εν μέσω των στρατιωτικών συγκρούσεων στους Αγίους Τόπους».

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας:

Πληροφορήθηκα με μεγάλη ανησυχία την είδηση της κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης στους Αγίους Τόπους μετά την μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου της 13ης Απριλίου 2024.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο μέσα στη βία και τις ένοπλες εντάσεις, προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει στους πολιτικούς ηγέτες σοφία και δύναμη να δράσουν ως φορείς ειρήνης, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στους Αγίους Τόπους και να επανέλθει μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη.

Ειδικότερα, προσευχόμαστε ο Ιησούς Χριστός να φυλάττει τόσο εσάς προσωπικά όσο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εν μέσω των στρατιωτικών συγκρούσεων στους Αγίους Τόπους.

Με αδελφική αγάπη εν Χριστώ τω Κυρίω,

† Δανιήλ

Πατριάρχης Ρουμανίας

Φωτογραφία: Basilca.ro archive / Mircea Florescu