Προσευχή για την οικογένεια από τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο 

του Κώστα Ονισένκο

Προσευχή υπέρ της οικογένειας μοιράστηκε με τους αναγνώστες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Καθώς για τους Ουκρανούς είναι πολύ συνηθισμένη η επικοινωνία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί και η Ουκρανική Εκκλησία προκειμένου να βρίσκεται κοντά στους πιστούς της.

Στόχος της Εκκλησίας της Ουκρανίας αλλά και του Μητροπολίτη Επιφανίου, είναι να δώσουν τη δυνατότητα ακόμα και σε εκείνους τους Ουκρανούς, οι οποίοι δεν βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, να καταλάβουν με απλά λόγια την ουσία της πίστης μας και την μεγάλη της χρησιμότητά της στις μέρες μας.

«Η οικογένεια αποτελεί μεγάλη αξία, καρπό της αγάπης που διέθεσε ο Θεός. Όπως ένα κτίριο αποτελείται από τούβλα έτσι και η κοινωνία αποτελείται από οικογένειες. Και όταν κάθε οικογένεια χτίζει μέσα της σχέσεις βασισμένες στην αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την τήρηση των εντολών του Θεού, ακούγοντας τον Κύριο και απορρίπτοντας κάθε κακό και περιττό – τότε, με την ευλογία του Θεού, αναδύεται ένας δυνατός και ελεύθερος λαός» έγραψε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο ίδιος πρόσθεσε «προσφέρουμε σήμερα τις προσευχές μας ώστε οι ουκρανικές οικογένειες να τηρουν τις χριστιανικές αξίες και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην αγάπη στο με τον Λόγο του Θεού. Ώστε οι γονείς να είναι άξιοι μέντορες και παραδείγματα για τα παιδιά τους και ότι τα παιδιά – παρηγοριά για τους γονείς τους και τιμή και δόξα για τον λαό».