Πρόοδος εργασιών Ι.Ν. Αγίου Μηνά Λευκάδος

Με ταχείς ρυθμούς προοδεύουν οι εργασίες στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά αφού πλέον αρχίζει να απομακρύνεται η εικόνα του ως εργοτάξιο και επανέρχεται η εικόνα ως ναού εσωτερικά.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της οροφής και της επένδυσης των τοίχων καθώς επίσης αποκαταστάθηκε το ιερό του ναού και ο γυναικωνίτης.Συντόμως δε θα αρχίσουν οι χρωματισμοί και η επένδυση του δαπέδου.Με την τοποθέτηση των κεραμιδιών της στέγης που αναμένονται οσονούπω θα απομακρυνθούν όλες οι σκαλωσιές και πλέον ο ναός θα επανέλθει στην κανονική του μορφή ώστε να ξαναγίνει το στολίδι του κεντρικότερου σημείου της πόλης μας.

Ο κ. Βασίλης Κατωπόδης, αντιπρόεδρος Ε.Σ.Ι.Ν.Αγίου Μηνά, απευθύνει τα θερμά συγχαρητήρια όλων των μελών του Ε.Σ. του Ι.Ν. Αγίου Μηνά προς τον αξιότιμο προϊστάμενο Βυζαντινών αρχαιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού κ. Θέμη Βλαχούλη, επικεφαλής υπεύθυνο του έργου, του οποίου οι πρωτοβουλίες έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για την πρόοδο των εργασιών του ναού.

“Μερικά σημαντικά νέα για τους περίοικους και γενικότερα για όλους τους συντοπίτες μας και όχι μόνο, είναι επιτέλους γεγονός ότι θα απομακρυνθούν οι υπόγειοι κάδοι που βρίσκονται μπροστά από την αυλή τού ναού επί της οδού Βαλαωρίτου και ετοιμάζεται η δεύτερη φάση ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Μηνά που θα περιλαμβάνει και το κομμάτι της μικρής πλατείας έναντι του ναού.Εύγε και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” αξίζει από όλους στον δήμαρχο μας κο Μπάμπη Καλό για την πρωτοβουλια του να εντάξει τα ανωτέρω στις άμεσες προτεραιότητες έργων του Δήμου Λευκάδας αφού έτσι θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή και θα αλλάξει μορφή. Περιττό να υπερτονίσω οτι θα είναι ευχής έργο η επαναλειτουργία του ναού την ερχόμενη Λαμπρή. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την επίτευξη του στόχου και Θεού θέλοντος θα κάνουμε Ανάσταση στον ανακαινισμένο ναό” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κατωπόδης.

Πηγή: lefkadatoday.gr