Προληπτικά στο ΓΝ Λευκωσίας ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διακομίστηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος διαγνώστηκε χθες το μεσημέρι θετικός στον κορωνοϊό μετά από μοριακή εξέταση PCR.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος έχει ήπια συμπτωματολογία και εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, κατόπιν εισήγησης των θεράποντων ιατρών του.

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό εξελίσσεται ομαλά».

Σε χθεσινή ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανέφερε ότι «ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, «στο πλαίσιο των προληπτικών, καθιερωμένων, εβδομαδιαίων ελέγχων που υποβαλλόταν για τον κορωνοϊό, σήμερα 23 Μαρτίου 2021, σε μοριακό έλεγχο PCR που υπεβλήθη, εντοπίστηκε θετικός στον ιό».

Ο Μητροπολίτης, προστίθεται, τέθηκε ήδη σε αυτοπεριορισμό, ενώ οι στενές επαφές του, κληρικοί και λαϊκοί που υπηρετούν στη Μητρόπολη, έχουν ενημερωθεί και υπεβλήθηκαν σε εξετάσεις, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από την πρώτη στιγμή, υποδεικνύεται, ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έγινε απολύμανση των χώρων.