Προετοιμασίες για την 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Η οργανωτική επιτροπή της 47ης Διετούς Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής συγκάλεσε την εναρκτήρια συνεδρίασή της την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Αυτή η σημαντική συγκέντρωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία για το επερχόμενο Συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη γραφική πόλη του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2024. Ευγενική “οικοδέσποινα” για την εκδήλωση αυτή είναι η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το επικείμενο Συνέδριο δηλώνοντας: «Κάθε Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για την Ελληνορθόδοξη κοινότητά μας, προσφέροντάς μας μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε, να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μαζί στο πνευματικό μας ταξίδι. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο για την ευγενική φιλοξενία αυτής της υπέροχης εκδήλωσης για άλλη μια φορά. Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθώ με όλους στο Σαν Ντιέγκο, όπου θα ενωθούμε μέσω της προσευχής, θα γιορτάσουμε την πλούσια κληρονομιά μας και θα συμμετάσχουμε σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Οι Συμπρόεδροι του Κληρικολαϊκού Συνεδρίου είναι ο Άρχων Ισίδωρος και η Μαρία Γαριφαλάκη, μαζί με τον Άρχοντα Gerry και την Jeannie Ranglas. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από άτομα τόσο από τη Μητρόπολη του Αγίου Φραγκίσκου όσο και από την Αρχιεπισκοπή, τα οποία είναι αφοσιωμένα στη διασφάλιση της επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης. Τους επόμενους μήνες, θα καταβάλλουν προσπάθειες για να σχεδιάσουν σχολαστικά ένα Συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει αυθεντικά τις αξίες και τις φιλοδοξίες της ελληνορθόδοξης κοινότητάς μας, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα του Συνεδρίου, «Εν Χριστώ, Είμαστε Ένα».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την 47η Διετή Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Σαν Ντιέγκο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών εγγραφής, των ενημερώσεων του προγράμματος και των επιλογών διαμονής, θα είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο του Κογκρέσου.

Πηγή: Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής