Πρόεδρος Σακελλαροπούλου και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «σπάνε τον πάγο»

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας - Από την συνάντηση της ΠτΔ με τον Αρχιεπίσκοπο στο Προεδρικό Μέγαρο τον περασμένο Ιούνιο

Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα έχει το πρωί της Τρίτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πρόκειται για τη δεύτερη – όμως αυτή τη φορά και επίσημη- συνάντηση τους εντός λίγων ημερών σε μία προσπάθεια να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις υπάρχουν.

Δημοσιεύματα παρουσίαζαν τα δύο πρόσωπα που εκπροσωπούν κορυφαίους θεσμούς του τόπου, της Προεδρίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, να μην διανύουν μία καλή περίοδο.

Ειδικά μετά την Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς εμφανιζόταν μία δυσφορία από μέρους της ιεραρχίας προς το πρόσωπό της καθώς φέρεται η κυρία Πρόεδρος να μην ασπάστηκε το Ευαγγέλιο και να μην έδειξε τον σεβασμό που έπρεπε προς την παράδοση της Εκκλησίας και το τελετουργικό της.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Ιερώνυμο και την πρώτο πολίτη της χώρας να έχουν λύσει ήδη τις όποιες «παρεξηγήσεις» με ανεπίσημο δείπνο που παρατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο την περασμένη Πέμπτη.

Την Τρίτη το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί – καίτοι δεν συνηθίζεται από το πρωτόκολλο ο Πρόεδρος να συναντάται εκτός Προεδρικού Μεγάρου- τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του στην οδό Αγίας Φιλοθέης.

Πρόκειται, λένε, για μία κίνηση σε ένδειξη σεβασμού του θεσμού της Εκκλησίας από την Πρόεδρο και για να εξαφανιστούν οποιεσδήποτε σκιές υπήρξαν από συγκεκριμένες αναφορές των ΜΜΕ.