Πρόεδρος Πολωνίας σε Βαρθολομαίο: Ευγνώμονες για την επίσκεψή σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έφθασε στην Πολωνία για να μεταφέρει την ευλογία του στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

“Είναι μεγάλη τιμή για μας να υποδεχόμαστε την Παναγιότητά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Έχουμε βρει καταφύγιο για τις συζύγους και τα παιδιά των υπερασπιστών της Ουκρανίας. Σήμερα η Παναγιότητά του ήρθε στους πρόσφυγες από την Ουκρανία για να τους ευλογήσει”, δήλωσε ο Ντούντα.

Ο Πολωνός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι Πολωνοί, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου κόσμου, από την πρώτη ημέρα της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, γνωρίζουν ποιος είναι το θύμα και ποιος ο επιτιθέμενος, ποιος υπερασπίζεται τη Μητέρα Πατρίδα και ποιος σκοτώνει αθώους ανθρώπους.

“Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι έντιμοι άνθρωποι που είναι παρόντες στην πολιτική μας σκηνή, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Πολωνία, και όλοι οι πιστοί μας θα ενώσουν τις προσευχές τους για ειρήνη στην Ουκρανία”, τόνισε ο Πρόεδρος Ντούντα.

Επίσης, νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος όπου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σάββας της Βαρσοβίας, και τέλεσε μνημόσυνο για τους πρώην Προκαθημένους και ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.