Πραγματοποιήθηκε η 63η Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Λευκάδος

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο “Καταφυγή” η 63η από της ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος.

Αρχικά, εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, παρουσία του Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου και του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Πριν το πέρας του Μυστήριου της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημοσθένους Παπακωστόπουλου, ο οποίος διετέλεσε στη Λευκάδα επί είκοσι συναπτά έτη καθηγητής, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε τους κληρικούς της Μητρόπολης απευθύνοντας λόγους πατρικούς. Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο εισηγητής της Ιερατικής Συνάξεως Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Δρ. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασυνδέσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ἡ ἀντιμετώπιση τῶν ψυχιατρικά ἀσθενῶν κατά τήν ἐξομολόγηση καί τήν ἄσκηση τῆς διακονίας μέσα στήν Ἐκκλησία». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ του εκλεκτού ομιλητού και των κληρικών. Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Κτενά, περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.