Πούτιν: Φέρνει στον ΟΗΕ το θέμα της απαγόρευσης προσβολής θρησκευτικών συναισθημάτων

Του Κώστα Ονισένκο

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν συμφώνησε να προωθήσει στον ΟΗΕ την ιδέα για την παγκόσμια απαγόρευση προσβολής συναισθημάτων των πιστών.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας «εθνική ενότητας» της Ρωσίας, χθες.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ο επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου των μουσουλμάνων Βορείου Καυκάσου Ισμαήλ Μπερντίεβ πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να προωθήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θέσπιση -σε παγκόσμιο επίπεδο- νόμου που θα απαγορεύει την προσβολή των συναισθημάτων των πιστών.

«Καλή πρόταση. Δεν καταλαβαίνω ποιος μπορεί να διαφωνεί στο να απαγορευτεί η προσβολή των αισθημάτων των πιστών σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να το σκεφτώ, οπωσδήποτε θα το αναθέσω στο Υπουργείο Εξωτερικών» απάντησε ο Πούτιν, προσθέτοντας «πρέπει να το σκεφτούμε (πώς μπορεί να γίνει). Όπως καταλαβαίνετε στις διεθνείς πλατφόρμες (φορείς) δεν περνάνε πάντα οι πρωτοβουλίες μας. Αλλά ορισμένες όντως προκαλούν αρκετά θετική αντίδραση».