Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σερρών

Στον νεόδμητο και από σήμερα εγκαινιασθησόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος της πόλεως των Σερρών τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του προσκαλεσαμένου αυτούς οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Κατά την Ακολουθία, προ της ενάρξεως της οποίας εγένετο η υποδοχή των τιμίων λειψάνων, που την Κυριακή θα τοποθετηθούν στο «φυτό» της Αγίας Τράπεζας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ και της Ιεράς Συνόδου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, για τη συμπλήρωση 20 ετών από την εκλογή και την σε Επίσκοπο χειροτονία του.

Εξήρε δε τις περικοσμούσες την προσωπικότητά του αρετές, τον ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του και ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει στον Ποιμενάρχη και το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών υγεία και δύναμη!

Σήμερα το πρωί, στον ίδιο Ναό θα τελεσθεί η Ακολουθία των Εγκαινίων και στη συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.