Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Καλαμπάκα για τα ονομαστήρια του Σταγών και Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, στην Καλαμπάκα, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και με αφορμή τα ονομαστήρια του  επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθέος Β’ , Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Καστορίας κ. Καλλίνικος και του άγων τα ονομαστήριά του Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Προεστώς, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ως εκ προσώπου και των άλλων Αρχιερέων, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο για την καλή και ευλογημένη διακονία του στα Μετέωρα και του ευχήθηκε μακροχρόνια και έτι καλλίκαρπη Ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε όλους με θερμούς και εγκάρδιους λόγους για τις ευχές και την παρουσία τους.

Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Αρναία Χαλκιδικής και θα λάβει μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, συμφοιτητή και ομοσκήνό του, προ πεντηκονταετίας, στα έδρανα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.