Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Ερμούπολη για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε το Σάββατο, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, προσωπικού προστάτου κληρωθέντος του Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄ , Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος.

Ο Μητροπολίτης  κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ανεφέρθηκε στην καθιέρωση της Πανηγύρεως του Αγίου Δωροθέου από το 1965, επί Αρχιερατείας του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α΄, με μέριμνα του οποίου ιστορήθηκε στο Άγιο Όρος η εφέστιος Εικόνα του Αγίου, τόνισε ότι ο εορτασμός της ιεράς μνήμης των Αγίων, εκτός των άλλων, είναι και ευκαιρία συνάξεως αδελφών επί το αυτό, όπως η συγκεκριμένη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Θήρας κ. Αμφιλοχίου, τους οποίους με εγκάρδιους λόγους ευχαρίστησε, διότι διόδευσαν ξηράν και διέπλευσαν θάλασσαν προκειμένου να συνεορτάσουν τα ονοματήριά του, μνησθείς των πολυετών φιλικών και πνευματικών δεσμών που τους συνδέουν και καταθέσας τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που διέπουν τον καθένα.

Το θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα ο  Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, αναφερθείς στην παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και το χρέος όλων να διαφυλάξουν ακέραιη την παρακαταθήκη της πίστεως και να την μεταλαμπαδεύσουν στους νεωτέρους, στον κόσμο ολόκληρο!

Τέλος, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για όσα προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας κατά το διάστημα της Τοποτηρητείας του και του ευχήθηκε εκπλήρωση κάθε ευγενούς στόχου του.