Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πατραχαία και άλλα μέρη της Ελλάδος και του Εξωτερικού, ετελέσθη, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αποστόλου Ανδρέου, στην πόλη των Πατρών.

Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικώτατα και διδακτικότατα τον θείο λόγο.

Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ (συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος), Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χευσόστομος.

Επίσης,  συγχοροστάτησαν ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Αρχιερεύς κ. Χρυσόστομος που με θερμούς λόγους καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και ευχήθηκε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραικού Λαού, τα δέοντα.

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέου εφέτος, τελείται μέσα σε ιδιαιτέρως πανευφρόσυνο κλίμα, αφού οι καρδιές των Πατρινών, σκιρτούν από χαρά, ένεκα της αγιοκατατάξεως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερβασίου, του εν Πάτραις.