Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Πειραιά για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Φαναρίου Σεραφείμ και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Προικονήσου κ. Ιωσήφ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Γλυφάδας κ. Αντώνιου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ.

Ο εορτάζων κ. Σεραφείμ υπεδέχθη και καλωσόρισε με θερμούς λόγους αγάπης τους συναχθέντες Αρχιερείς και τόνισε ότι στους Νεομάρτυρες οφείλουμε το γεγονός ότι στα 400 χρόνια σκλαβιάς διατηρήσαμε την εθνική και θρησκευτική μας αυτοσυνειδησία.

Το θείο λόγο εκήρυξε, όπως πάντα με λόγο διδακτικό, μεστό πνευματικότητας και τεκμηριωμένο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθη στα όσα υπέστησαν, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, οι Έλληνες και κατ’ εξοχήν οι Πνευματικοί τους Πατέρες, Πατριάρχες, Επίσκοποι, Κληρικοί και Μοναχοί, και στο πώς, μέσα από την αιματηρή αυτή πορεία, οι 14.000 συνολικά μαρτυρήσαντες Κληρικοί έθεσαν τα θεμέλια της ελευθερίας μας και μας κατέστησαν υπεύθυνους να μιμηθούμε το παράδειγμα και τη θυσία τους, διατηρώντας ανόθευτη την εθνική και θρησκευτική μας ιδιοπροσωπία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εδέχθη τις ευχές των Αρχιερέων, των Κληρικών και των πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.