Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο οποίος άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου Ιωαννίνων Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν οι Αρχές της πόλης και μεγάλο πλήθος πιστών, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος, με εναργή, θεολογικό και ταυτόχρονα κατανοητό λόγο, αναφέρθηκε στην ερμηνεία που έδωσε ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στην Κυριακή Προσευχή, εστίασε την ανάπτυξή του στα οκτώ νοήματα που εξάγονται από αυτή και στη σημασία τους για την πνευματική ζωή των πιστών και της Εκκλησίας και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και τους παρακάλεσε να προσεύχονται γι’ αυτόν, τονίζοντας ότι και οι Αρχιερείς χρειάζονται τη δύναμη της προσευχής των πιστών, για να αντιμετωπίσουν σωστά και αποτελεσματικά τα πολλά προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία, ειδικότερα σήμερα.

Η παράθεση μικράς δοχής σε παρακείμενη αίθουσα ολοκλήρωσε την λειτουργική εκδήλωση.