Ποιος είναι ο υποψήφιος για το Περιστέρι π. Γρηγόριος Παπαθωμάς

© Μικρά ζύμη / YouTube

Εκτός από ακαδημαϊκή πορεία, ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, υποψήφιος για τη Μητρόπολη Περιστερίου, έχει μία αξιόλογη εκκλησιαστική επίσης πορεία, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε Μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Γεννήθηκε πριν 61 χρόνια και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής και της Σχολής Κανονικού Δικαίου των Παρισίων, με Μεταπτυχιακὸ δίπλωμα στην Ἱστορία τῶν Θρη¬σκευμάτων καὶ Θρησκευτικῆς Ἀνθρωπολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με διδακτορικό στο Κανονικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ἔφεδρος Ἀξιωματικός του Πυροβολικοῦ, γνωρίζει άριστα αρχαία ελληνικά, εβραικά, λατινικά και αγγλικά, γαλλικά και καλά ρώσικα και ιταλικά.

Υπήρξε ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γαλλίας, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Παρισίων και ιεροκήρυκας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τελευταία 11 χρόνια.