Ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιταλίας στην Σαρδηνία

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες Αθηναγόρα και Παύλο και τον τεχνικό σύμβουλο της Μητροπόλεως Stefano Bottecchia, πραγματοποίησε την α’ ποιμαντορική του επίσκεψη στην μεγαλόνησο της Σαρδηνίας, από το Σάββατο 5 έως και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου αφίχθη ακτοπλοικώς, μέσω Λιβόρνου, εις Olbia της Βορείου Σαρδηνίας, και κατευθύνθηκε στην κωμόπολη Marrubiu (Oristano) της Κεντρικής Σαρδηνίας, προς επίσκεψη και επιθεώρηση της προσφάτως αποκτηθείσης, με συμβολαιογραφική πράξη δωρεά της οικογένειας του αειμνήστου π. Αντωνίου, Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, υπαντηθείς υπό του Ηγουμενεύοντος αυτής Ιεροδιακόνου Νέστωρος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σαρδηνίας π. Ιωάννου, Εφημερίου της Ενορίας μας της Αγίας Βαρβάρας εις Alghero (Sassari) και των αδελφών του π. Αντωνίου.

Ο Σεβασμιώτατος, με τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, επελήφθη αμέσως του θέματος των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Μονή.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας αφίχθη εις Alghero της Βορείου Σαρδηνίας, όπου διενυκτέρευσε. Το πρωΐ της Κυριακής 6 Ιουνίου, του Τυφλού, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας της τοπικής Ενορίας μας, κτίσμα του ΙΕ’ αιώνα, κείμενο στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, ιδιοκτησίας της Ι. Μητροπόλεώς Ιταλίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον εγκαταβιούντα στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ιεροδιάκονο Νέστορα, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Ηγουμένου αυτής.

Προ της απολύσεως χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας Alghero και Αρχιερατικό Επίτροπο Σαρδηνίας π. Ιωάννη.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Επίσκοπος Alghero-Bosa Mons. Mauro Maria Morfino και Εκπρόσωπος του Δήμου Alghero.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα το οποίο προσέφερε ο Εφημέριος και το Συμβούλιο της τοπικής Ενορίας.