Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη Σίκινο

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επισκέπτεται από την Παρασκευή ποιμαντικά την απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπο νήσο Σίκινο.

Με την άφιξη του, προερχόμενος από την Ερμούπολη, τέλεσε την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Σταυρού- Παναγίας Παντανάσσης, η περίπυστη εικόνα της Οποίας, φυλασσομένη στον Ιερό Ναό, εορτάζει κατ’ έτος και τιμάται από τους απανταχού Σικινίους την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Β. Μαράκης, ο Αντιδήμαρχος, Εκπαιδευτικοί και Σικίνιοι πιστοί, με τάξη και συμμόρφωση στους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής και το θεολογικό περιεχόμενο του Ακαθίστου Ύμνου, στον οποίο αναπτύσσεται με λογοτεχνική δύναμη και έντονη πνευματικότητα το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Χριστού.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας, να εμπιστεύονται τους ειδικούς και να έχουν πίστη και αισιοδοξία ότι γρήγορα θα περάσει και αυτή η δοκιμασία και θα επανέλθουμε όλοι στο δρόμο της κανονικής ζωής, και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Το Σάββατο το πρωί, ο κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη προσκυνηματικά την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, την Υπεύθυνη της οποίας Μοναχή Δωροθέα ευχαρίστησε και συνεχάρη για το ανακαινιστικό και πνευματικό έργο που επιτελεί.