Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Αυστρίας στη νεοιδρυθείσα Ενορία στο Mödling

Την ιδρυθείσα προσφάτως ενορία του Αγίου Νικολάου στο Mödling, στην οποία θα υπάγονται και οι πιστοί του Traiskirchen, επισκέφθηκε την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Πυκνό εκκλησίασμα από την γύρω περιοχή υποδέχθηκε με χαρά τον Μητροπολίτη κατά την πρώτη αυτή επίσκεψη. Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη συμμετείχαν ο ιερέας της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Sladjan Vasic, ο ιερέας της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Tencho Veselinov και ο Αρχιδιάκονος της Ι.Μ.Α. π. Μάξιμος.

Με αφορμή την κυριακάτικη ευαγγελική περικοπή, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ακλόνητη πίστη στο Θεό, που οδηγεί στην θεία επέμβαση. Η πίστη του Αρχισυναγώγου Ιαείρου και της Αιμορροούσης επαινέθηκε από το Χριστό και είχε και στις δύο περιπτώσεις ως αποτέλεσμα το θείο Θαύμα, την ίαση και την ανάσταση.

Η σταθερή πίστη του Χριστιανού, τόνισε ο Ποιμενάρχης, ενώνει όχι μόνο με τον ίδιο τον Χριστό αλλά και με την Εκκλησία Του, με τους ζωντανούς που συμπαρίστανται και με τους Αγίους που μεσιτεύουν. Κοντά στον Κύριο βρίσκομε νέα δύναμη για να ξεπεράσωμε κάθε ασθένεια, κάθε αδυναμία. Υπακούοντας στο Ευαγγέλιο, ζούμε καθημερινά την αλλαγή της πορείας της ζωής μας και ισχυροποιούμαστε για τις ποικίλες δοκιμασίες, ανέφερε ο Μητροπολίτης και κάλεσε τους πιστούς να μένουν με βαθειά εμπιστοσύνη κοντά στο Χριστό, συδεδεμένοι με την Εκκλησία Του, ως μέλη μιάς οικογενείας, διότι ο Ίδιος ο Σωτήρας μας μας διαβεβαίωσε ότι “όποιος ακούει τα λόγια μου και τα τηρεί είναι φίλος μου”.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας ευχαρίστησε επίσης τον π. Sladjan για τις ακάματες προσπάθειές του για την ίδρυση της Ενορίας καθώς και τον κ. Δήμαρχο του Mödling για την ευγενή παραχώρηση του Ι. Ναού του Ορφανοτροφείου ως χώρου λατρείας των Ορθοδόξων της Ι.Μ.Αυστρίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς τα μέλη των τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων για τις διευκολύνσεις και τη βοήθεια προς τη νέα Ενορία.

Ακολούθησε περιφορά των Αγίων Εικόνων γύρω από τον Ι.Ναό και προσευχή για τους ασθενείς και για όλους τους ανθρώπους. Κατά τον Σεβασμιώτατο, η Ενορία καλείται να αποτελέσει πόλο έλξεως για όλους τους Ορθοδόξους πιστούς, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους αλλά και τόπο όπου η Θεία Πρόνοια θα συνενώνει τους ανθρώπους και θα θεραπεύει τις ανάγκες των.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Sladjan, συγκινημένος επέδωσε στο Σεβασμιώτατο ως δώρο των Ενοριτών για την 10ετή Αρχιερατεία του στην Αυστρία ένα επισκοπικό εγκόλπιο. “Για έναν Επίσκοπο είναι μεγάλη χαρά να βλέπει τα παιδιά του να πορεύονται κατά το Ευαγγέλιο και να πλησιάζουν όλο και περισσότερο το Χριστό”, κατέληξε ευχαριστώντας ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος απευθυνόμενος στις ομάδες πιστών που παρέμειναν στον χώρο για συζήτηση και αλληλογνωριμία.