Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Κηφισίας στο 3ο ΓΕ.Λ Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου στο 3ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των διδασκόντων και της Λυκειάρχου κας Μαρίας-Φωτεινής Αναστασίου.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, τον Μητροπολίτη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια η θεολόγος του σχολείου κα Μαρία Χατζηπαυλίδου. Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς και ο Πρωτ/ρος Χαραλάμπης Θεοδώσης. Ήταν επίσης παρούσες η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου για θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη και Ισότητας των Φύλων κα Ελένη Λέκκα καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κα Παπαγεωργίου. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον σύλλογο των διδασκόντων, την κα Διευθύντρια και την Θεολόγο, για την ευκαιρία της γνωριμίας και επικοινωνίας.

Η σημερινή συνάντηση ήταν διαφοερετική από τις προηγούμενες συναντήσεις του Μητροπολίτη σε άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της Μητρόπολης. Η Θεολόγος του σχολείου είχε ζητήσει από τα παιδιά να γράψουν μία επιστολή στον Μητροπολίτη με ό,τι απορίες είχαν και με όποιο θέμα σχετικώς με την Πίστη μας τα απασχολούσε. Ο Μητροπολίτης ανένγωσε τις επιστολές και χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των παιδιών, έδωσε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσαν οι μαθητές. Στη συνέχεια απήντησε σε προφορικές ερωτήσεις.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ο Χριστός είναι αγάπη και ελευθερία, το Ευαγγέλιο γράφει την αλήθεια και η Χριστιανική Πίστη είναι η τελειότερη. Ευχήθηκε στους μαθητές κάθε επιτυχία στη ζωή τους και τους προέτρεψε να πιστεύουν και να αγαπούν τον Θεό, να εκκλησιάζονται και να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να μην απελπίζονται και να έχουν ειρήνη στην ψυχή τους.

Στο τέλος διένειμε σε όλους ένα αντίτυπο της Θείας Λειτουργίας.