Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Φλωρίνης

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2023, κατά την ποιμαντική του διακονία επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου την Ι. Μ. Αγ. Αυγουστίνου Φλωρίνης, όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, παρουσία του Μητρ. πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου και του Μητρ. Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τηνΙ. Μ. Αγ. Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου, όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής και την Ι. Μ. Αγ. Μάρκου Πρώτης Φλωρίνης όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής και Χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της Αγρυπνίας για την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρουσία του Μητρ. πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, Χοροστάτησε και Λειτούργησε, αντίστοιχα, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης Σ.Σ. Ιωαννίδη Φλώρινας. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας προέβη σε χειροθεσία Αναγνώστου.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, το πρωΐ, λειτούργησε στον κατάμεστο Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου. Συνομίλησε και ευλόγησε τους υπαλλήλους της Π.Ε Φλώρινας οι οποίοι τον περίμεναν και τον δέχθηκαν με εγκαρδιότητα και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη και τους υπαλλήλους του Δήμου στους οποίους ευχήθηκε τα δέοντα και τους ευλόγησε. Στην συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας.