Ποια θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού

Για τα όσα θα συζητήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην επικείμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, αντικείμενο συζήτησης θα είναι η πανδημία, αλλά και η πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας, και εντός των κόλπων της Εκκλησίας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Γ. Οικονόμου, θα συζητηθούν και ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους.

“Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν, προφανώς, με την διαχείριση της πανδημίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και του κράτους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” εξάλλου, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί και η αύξηση των οργανικών θέσεων των κληρικών στις 10.000 από περίπου 6.000 που είναι σήμερα, και η έναρξη, με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της συζήτησης για την αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει βαρύνουσα σημειολογία και καταδεικνύει την έμφαση από την πλευρά της Πολιτείας, για σύσφιξη των σχέσεων με την Εκκλησία, αλλά και ως αναγνώριση της προσφοράς και συμβολής της στην υπέρβαση των κρίσεων, οικονομικής και της πανδημίας.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επιδώσει υπόμνημα στον πρωθυπουργό στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, όπως αυτά αναδεικνύονται και από την Επιτροπή Σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, την οποία επανενεργοποίησε ο πρωθυπουργός.