Ποια είναι τα νέα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΣΕ από την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγησαν πριν από λίγο τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, από τους 546 εκπροσώπους, τα νέα μέλη ψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία

Συνεπώς, από την ψηφοφορία προέκυψε ότι μεταξύ των 150 μελών της κεντρικής επιτροπής του ΠΣΕ, θα βρίσκονται ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου από την Εκκλησία της Κύπρου, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και η Καθηγήτρια Μαρίνα Κολοβοπούλου από την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μέγας Σύγκελλος κ. Ιάκωβος Κρότσακ (Krochak), ο Πρωτοπρεσβύτερος κ.Νικόλαος Καζαριάν και η Καθηγήτρια Αγγελική Ζιάκα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Μητροπολίτης Απολλώνιας και Φίερι κ. Νικόλαος από την Εκκλησία της Αλβανίας.

Επίσης, από την Εκκλησία της Ρωσίας μέλη της κεντρικής επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι οι Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο Πρωθιερέας Μιχαήλ Γκουντιάεφ, ο ιερομόναχος κ. Στέφανος Ιγκούμνοφ, και η κ. Μαργαρίτα Νελίμποβα.

Από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ψηφίστηκαν ο Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Ταμέρ και η κ. Μαρία Γιαζίγι, ενώ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υποψήφιοι η κ. Μαρία Λούμπατ και ο Δρ. Audeh Quawas.

Από την Εκκλησία της Σερβίας υποψήφιοι ήταν η Δρ. Τζούλια Νάετ Βίντοβιτς και ο Πρωτοπρεσβύτερος Βλαντισλαβ Τοπαλοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εξελέγη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.