Περιορισμοί για Ιερούς Ναούς στη Νέα Νότια Ουαλία

Πρόσθετα μέτρα για το μητροπολιτικό Σύδνεϋ και τις περιοχές Wollongong, Central Coast and Blue Mountains, ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση της Νέας Νοτίου Ουαλίας, λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι μάσκες προσώπου να καταστούν υποχρεωτικές στο εσωτερικό των Ιερών Ναών και όλων των λοιπών θρησκευτικών χώρων λατρείας, καθώς επίσης στους εσωτερικούς χώρους των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων λιανικής πώλησης, των εμπορικών κέντρων, των δημόσιων μέσων μεταφοράς, των θεάτρων και κινηματογράφων, των κομμωτηρίων, των κέντρων ομορφιάς, κ.α..

Επίσης, για τους Ιερούς Ναούς θα ισχύει ανώτατο όριο παρουσίας 100 πιστών, με υποχρεωτικές αποστάσεις μεταξύ τους, βάσει του κανόνα ένα άτομο ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.

Το ίδιο θα ισχύει για τους γάμους και τις κηδείες, δηλαδή παρουσία 100 ατόμων κατ’ ανώτατο όριο και εφαρμογή του κανόνα ένα άτομο ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.

Στην ίδια δέσμη μέτρων προβλέπεται η μείωση σε 500 των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε υπαίθριες παραστάσεις και διαδηλώσεις, και σε 2.000 των ατόμων που παρευρίσκονται σε οριοθετημένες εξωτερικές εκδηλώσεις, όπου υπάρχουν θέσεις για καθήμενους και εισητήρια. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η λειτουργία νυχτερινών κέντρων.

Οι πολίτες ενθαρρύνονται ακόμη να περιορίσουν τις μη απαραίτητες συγκεντρώσεις και να μειώσουν την κινητικότητά τους, όπου είναι δυνατόν, για να ελαχιστοποιήσουν περαιτέρω τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αν και τα παραπάνω μέτρα δεν ισχύουν για τις περιοχές εκτός του Μητροπολιτικού Σύδνεϋ, του Wollongong, του Central Coast και του Blue Mountains, καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας να ακολουθήσουν ασφαλείς συμπεριφορές για την προστασία από τον κορωνοϊό και να διενεργούν τεστ ακόμα κι αν εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.