Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες στους ναούς του Ταταρστάν της Ρωσίας

του Κώστα Ονισένκο

Πένθιμα χτυπούσαν σήμερα οι καμπάνες σε όλους τους ιερούς ναούς στο Ταταρστάν της Ρωσίας.

Ιερείς της Μητρόπολης του Καζάν και Ταταρστάν πραγματοποίησαν μνημόσυνα για τους νεκρούς της τραγωδίας που σημειώθηκε χθες στο σχολείο 147 της περιοχής, όταν 19χρονος ένοπλος εισέβαλε και άνοιξε πυρ κατά των μαθητών και του προσωπικού.

Εννέα άτομα -έξι εκ των οποίων παιδιά- σκοτώθηκαν ενώ περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος “Αυτές τις δύσκολες για τον λαό μας ημέρες, ημέρες θλίψης και πένθους, η ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία είναι μαζί σας, με τους συγγενείς και οικείους των δολοφονημένων και των τραυματιών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σήμερα, μνημόσυνο για τα θύματα και προσευχή για τους τραυματίες της τραγωδίας, πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους ναούς του Ταταρστάν.

“Σήμερα είναι μια ημέρα πένθους στο Ταταρστάν, μια ημέρα μεγάλης θλίψης. Αυτή η θλίψη είναι κοινή. Η θλίψη έχει ενώσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και δογμάτων” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλος.