Πατριάρχης Βουλγαρίας στην Πρέσβη της Ουκρανίας: Ευχόμαστε να επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος υποδέχτηκε την Πρέσβη της Ουκρανίας στη Βουλγαρία, Ολεσίγια Ιλάστσουκ (Olesya Ilashchuk), στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας.

Κατά τη συνάντηση, η πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία για την υλική και πνευματική υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων που τράπηκαν σε φυγή λόγω του πολέμου.

Ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος ήταν επίσης παρών στη συνάντηση και υπενθύμισε ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα βοηθούσε τους ανθρώπους που υποφέρουν. Τους στηρίζει όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά, είπε. Μοιράστηκε με την Πρέσβη πολλές πρωτοβουλίες μέσω των οποίων όχι μόνο η Μητρόπολη της Σόφιας αλλά και άλλες μητροπόλεις βοήθησαν και βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε επίσης ότι η Εκκλησία δεν έπαψε ποτέ να προσεύχεται για ειρήνη στην Ουκρανία και, ως εκ τούτου, συμπάσχει με τον ουκρανικό λαό.

Ο Πατριάρχης κ. Νεόφυτος ευχήθηκε στην Πρέσβη να έχει επιτυχημένη θητεία στη Βουλγαρία και να επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία για χάρη του λαού της.

Κείμενο και φωτογραφίες: Angel Karadakov / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας