Πατριάρχης Σερβίας: Είμαι ευγνώμων που η Αγία Έδρα δεν αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στο Βατικανό, κ. Simo Avramovic, στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, στο Βελιγράδι, στις 2 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος είχε μια φιλική και εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Avramovic κατά την διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με το Βατικανό και τον Πάπα Φραγκίσκο, των οποίων η σχέση με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία χαρακτηρίζεται από πνεύμα σεβασμού και συνεργασίας, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πατριάρχης κ. Πορφύριος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Avramovic σε μια σημαντική διπλωματική αποστολή στο Βατικανό και παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Αγία Έδρα, η οποία δεν αναγνώρισε το αυτοανακηρυγμένο ως ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πατριάρχης της Σερβίας άδραξε την ευκαιρία για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον κ. Avramovic για την προσφορά του, ως ένας από τους σημαντικότερους Σέρβους δικηγόρους, στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθη και ο Διάκονος κ. Aleksandar Prascevic.