Πατριάρχης Ρουμανίας: Η φιλία του Θεού με τους ανθρώπους και το αντίστροφο έχει ως στόχο την αιώνια ζωή

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ παρευρέθηκε την Πέμπτη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Διεθνούς Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της εκδήλωσης που είναι η φιλία του ανθρώπου με τον Θεό, και στην αποστολή της Εκκλησίας για τους νέους.

Αναφερόμενος στο θέμα της φετινής συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας είπε: «Σύμφωνα με τις Ιερές Γραφές και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας, η φιλία του Θεού με τους ανθρώπους και η φιλία τους με τον Θεό έχουν ως κύριο και μόνιμο στόχο την αιώνια ζωή και τη δόξα στη Βασιλεία των Ουρανών».

«Η Εκκλησία καλείται να μεταφέρει στους νέους την αγάπη του Χριστού για τα παιδιά και τους νέους και να τους βοηθήσει να γίνουν φίλοι και φίλες του Χριστού αλλά και όλων των ανθρώπων, παιδιών, νέων, ενηλίκων και ηλικιωμένων, που χρειάζονται την παρουσία και τις δράσεις πιστών νέων που να είναι φιλικοί, να προσεύχονται και να βοηθούν», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Φωτογραφία και πηγή: Basilica.ro / Mircea Florescu