Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Εκκλησία πάντα προωθούσε την πνευματική και ηθική διαμόρφωση του ανθρώπου

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ρουμανίας που δίνουν τις εθνικές τους εξετάσεις.

Αρχικά, στο μήνυμά του, αναφέρει ότι “η Εκκλησία πάντοτε υποστήριζε και προωθούσε τη σχολική εκπαίδευση καθώς και την πνευματική και ηθική διαμόρφωση του ανθρώπου”.

“Οι εξετάσεις που δίνουμε στη ζωή αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για αυτοαξιολόγηση και πνευματική ευρωστία σε μια κοινωνία που μαστίζεται όλο και περισσότερο από τον ανταγωνισμό”, προσθέτει. “Επιπλέον, αποτελούν απαραίτητα βήματα προς την κατανόηση και την απόκτηση αξιών που ενισχύουν την κουλτούρα του διαλόγου και διατηρούν την διαπροσωπική επικοινωνία,” τόνισε ο Πατριάρχης.

“Στην αρχή αυτής της εξεταστικής περιόδου, γεμάτη ενθουσιασμό και έντονη πνευματική δραστηριότητα, προτρέπουμε τους γονείς, τους δασκάλους, τις δασκάλες, καθώς και τους ιερείς των ενοριών σας, να σας στηρίξουν”, αναφέρει ο Πατριάρχης προτρέποντάς τους ταυτόχρονα να συνδυάσουν “καλές συμβουλές και ενθάρρυνση με προσευχή”.

Τέλος, κατέληξε στο μήνυμά του με μία ευχή: “Προσευχόμαστε στον Ιησού Χριστό να σας δώσει ψυχική ηρεμία, πολύ κουράγιο, επιτυχία και χαρά!”

Πηγή: Basilica.ro