Πατριάρχης Ρουμανίας: Γονείς, καθηγητές και Ιερείς να στηρίξουμε πιο εντατικά τους μαθητές

Photo credit basilica.ro

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας έστειλε μήνυμα στους μαθητές λίγο πριν από τις εθνικές εξετάσεις.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ απευθύνθηκε πρώτα στους νέους στους οποίους τόνισε τη σημασία αυτών των εξετάσεων για την πρόοδο τους. Προέτρεψε επίσης τους γονείς, τους καθηγητές και τους ιερείς των ενοριών να τους στηρίξουν πιο εντατικά στο τέλος αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Μήνυμα Ευλογίας και ενθάρρυνσης για τις εξετάσεις/Πλήρες κείμενο:

Αγαπητοί μαθητές,

Μαζί με την οικογένεια, το Σχολείο και η Εκκλησία είναι τα φώτα της πνευματικής σας διαμόρφωσης ως άνθρωποι στην οικογένεια και στην κοινωνία, για να ζήσετε τη ζωή προσωπικά και ταυτόχρονα ως κοινότητα.

Στη διαμόρφωση του καθενός από εμάς, οι εξετάσεις είναι οι καταλληλότερες ευκαιρίες για αξιολόγηση και πνευματική ωρίμανση, εμπειρίες που συμβάλλουν σημαντικά στην πνευματική, συναισθηματική και διανοητική μας πρόοδο.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις και η συμμετοχή σε αυτές αυξάνει την αυτοπεποίθηση, αυξάνει την ικανότητα επικοινωνιακού διαλόγου, αλλά και την κοινωνία με άλλους μαθητές και ενήλικες.

Στο δύσκολο πλαίσιο μιας σχολικής χρονιάς, που εκτυλίσσεται υπό το ανησυχητικό πρόσημο της πανδημίας που έχει αλλάξει και περιπλέξει σημαντικά τον τρόπο που διδάσκουμε και μαθαίνουμε, καλούμε τους γονείς των μαθητών, τους καθηγητές και τους ιερείς των ενοριών να σας στηρίξουν τώρα πιο έντονα, ενώνοντας την προσευχή με τις καλές συμβουλές και την έμπρακτη βοήθεια.

Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Δάσκαλο και Φως του κόσμου, να σας εμπνεύσει και να σας δώσει ελπίδα, κουράγιο, πολλή επιτυχία και χαρά!

Με πατρική αγάπη και ευλογία,

† Δανιήλ
Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Πηγή/Φωτογραφία Basilica.ro