Πατριάρχης Μόσχας σε Ρώσο ΥΠΕΞ: Είμαστε μαζί σας στην αντίσταση κατά διαφόρων πολιτικών δυνάμεων

Του Κώστα Ονισένκο

Ευχετήριο μήνυμα προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Διπλωμάτη, που γιορτάζεται στη Ρωσία στις 10 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.

Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος, δήλωσε την συμπαράστασή του στην “αντίσταση” του Υπουργού στις “προσπάθειες εκ μέρους διαφόρων πολιτικών δυνάμεων να χρησιμοποιήσουν ψευδή προπαγάνδα, διπλά πρότυπα και βία”.

“Με αυταπάρνηση ασκώντας την υπηρεσία σας, προσφέρετε σημαντική συνεισφορά στο να ξεπεραστούν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, αντιστέκεστε στις προσπάθειες εκ μέρους διαφόρων πολιτικών δυνάμεων να χρησιμοποιήσουν ψευδή προπαγάνδα, διπλά πρότυπα και βία για την επίτευξη των προσωπικών πρόσκαιρων κερδών” ανέφερε ο Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Ρώσος ιεράρχης τόνισε πως οι συνεργάτες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών “υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κράτους μας, ενισχύοντας το διεθνές του κύρος ως αξιόπιστου εταίρου, ειρηνοποιού, μαχητή κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, υποστηρικτή των σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και καλή γειτονίας μεταξύ των χωρών”.

Παράλληλα, ο Κύριλλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του υπουργείου με την Ρωσική Εκκλησία λέγοντας: «Είναι ευχάριστο να σημειωθεί ότι επί πολλά έτη αναπτύσσεται εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία, ελπίζω, θα συνεχίσει να προωθεί την καθιέρωση παραδοσιακών ηθικών αξιών στη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων, και τη δημιουργία ειρήνης και συμφωνίας μεταξύ των λαών».