Πατριάρχης Μόσχας: Μετά τη Δευτέρα Παρουσία, εκείνοι που πέθαναν, θα αναστηθούν με τα σώματά τους

Του Κώστα Ονισένκο

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος θεωρεί ότι μετά τη Δευτέρα Παρουσία οι άνθρωποι θα μπορούν να περνάνε μέσα από τοίχους, καθώς τα σώματά τους δεν θα πειθαρχούν στους φυσικούς νόμους.

«Το μεταμορφωμένο σώμα δεν υπακούει πλέον στους φυσικούς νόμους, είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο μυστήριο, σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, που μας αποκαλύπτεται στη σημερινή ανάμνηση της Αναλήψεως του Κυρίου και του Σωτήρα», είπε ο Κύριλλος.

Οι δηλώσεις αυτές, που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και σχόλια, έγιναν μετά την Λειτουργία που τέλεσε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στο ναό του Αλεξάντρ Νιέβφσκι, έξω από τη Μόσχα στις 10 Ιουνίου.

Εκείνοι που πέθαναν θα αναστηθούν με τα σώματά τους, και σε εκείνους που θα ζουν μέχρι την τελευταία στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, θα αλλάξουν τα σώματά τους. Και θα είναι άλλα σώματα – σώματα πραγματικά αλλά παρόμοια με εκείνο που είχε ο Σωτήρας μετά την Ανάσταση.

Έτρωγε φαγητό αλλά ταυτόχρονα μπορούσε να περνάει μέσα από τοίχους ή να βρίσκεται μέσα σε μια στιγμή από το ένα στο άλλο σημείο του γεωγραφικού χώρου.

Το μεταμορφωμένο σώμα δεν υπακούει σε φυσικούς νόμους αλλά είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Τέτοιο μεγάλο μυστήριο μας αποκαλύπτεται στην σημερινή ανάμνηση για την Ανάληψη του Κυρίου και Σωτήρα” είπε ο Κύριλλος.

Επίσης, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι το κήρυγμα την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου πρέπει να διδάσκει τους χριστιανούς να επιδιώκουν πέραν των ορίων της ανθρώπινης ζωής. Κατά την άποψή του, όσοι περιορίζονται μόνο σε επίγειους στόχους “χάνουν ανεπανόρθωτα”.