Πατριάρχης Μόσχας για επανεκλογή Β. Πούτιν: Η συνεργασία μας θα συνεχίσει να ακμάζει

«Η μακραίωνη ιστορία της Ρωσίας μαρτυρά την τεράστια ευθύνη που έχει ο αρχηγός του κράτους κατά την άσκηση των εξουσιών του και τη λήψη ποικίλων, μερικές φορές μοιραίων αποφάσεων,” ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία στο συγχαρητήριο μήνυμά του τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Παρακολουθώντας τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα των ακλόνητων και εκτεταμένων προσπαθειών σας προς όφελος της πατρίδας μας, οι πολίτες του έθνους μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους σε εσάς και υποστήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητά σας», ανέφερε ο Πατριάρχης στο συγχαρητήριο μήνυμά του.

«Η μακραίωνη ιστορία της Ρωσίας μαρτυρά την τεράστια ευθύνη που έχει ο αρχηγός του κράτους κατά την άσκηση των εξουσιών του και τη λήψη ποικίλων, μερικές φορές μοιραίων αποφάσεων. Αυτές οι αποφάσεις όχι μόνο διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της χώρας, αλλά και διασφαλίζουν την πραγματική κυριαρχία της», τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφερε ότι με την εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν, «οι συμπολίτες συνδέουν τις ελπίδες για περαιτέρω ενίσχυση της εξουσίας του ρωσικού κράτους, για κοινές προσπάθειες και νέα επιτεύγματα, στοχεύοντας στην ειρήνη και την ευημερία».

«Είναι ενθαρρυντικό να αναγνωρίσουμε τις εποικοδομητικές σχέσεις που έχουν ανθίσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των κρατικών αρχών και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτές οι σχέσεις κατευθύνονται προς την ενίσχυση των παραδοσιακών ηθικών αξιών στην κοινωνία, την προώθηση της πνευματικής διαφώτισης και της εκπαίδευσης με επίκεντρο την πατρίδα στους νέους και τις νέες. Επιπλέον, συμβάλλουν στη διατήρηση της άφθονης ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι με τη σταθερή υποστήριξή σας, η συνεργασία μας θα συνεχίσει να ακμάζει, αποδίδοντας καρπούς», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Τέλος, ανέφερε ότι θα προσεύχεται στον Κύριο ώστε ο Πρόεδρος να έχει σθένος τόσο πνευματικά όσο και σωματικά και με τη βοήθεια του Θεού να επιτύχει τις προσπάθειές του και να φέρει εις πέρας τις ευθύνες που έχει αναλάβει ως Πρόεδρος της χώρας.

Μετάφραση από τα ρωσικά: Κωνσταντίνος Μενύκτας