Πατριάρχης Κύριλλος: Η πανδημία του κορνοϊού μπορει να ειναι το τελευταίο σημάδι του Θεού στην ανθρωπότητα

του Κώστα Ονισένκο

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να είναι το τελευταίο σημάδι που στέλνει ο Θεός στην ανθρωπότητα.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μιλώντας μετά την λειτουργία της Πέμπτης, αναφέρθηκε στην σοβαρή υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

“Ίσως το ανθρώπινο γένος έφτασε σε τέτοιο σημείο, και μπορεί αυτό να ειναι το σημείο χωρίς επιστροφή. Ο Κύριος μας βυθίζει σε μια τέτοια κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τη ματαιότητα εκείνων για τα οποία δίνονται τα καλύτερα χρόνια της ζωής, όλες οι δυνάμεις, όλες οι προσπάθειες του νου και της βούλησης. Για αυτό, το βασικότερο συμπέρασμα που πρέπει να κάνουμε από την αντιξοότητα που έπεσε πάνω σε όλο το ανθρώπινο γένος, είναι ότι τέτοια γεγονότα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν έξω από τη Θεία Πρόνοια” είπε ο Πατριάρχης Μοοσχας.

“Είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως το τελευταίο καμπανάκι για όλους. Καμπανάκι, σημάδι από τον ίδιο τον Θεό ώστε εμείς να μαθαίναμε πραγματικά να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, να μαθαίναμε να ξεπερνάμε την ματαιοδοξία της ζωής και να σκεφτόμαστε περισσότερο για το βασικό – την σωτηρία της ψυχής”.

Ο Κύριος, ανέφερε ο Κύριλλος, έδωσε ένα μάθημα σε όλη την ανθρωπότητα, καλώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους μέσω της απομόνωσης και της αναθεώρησης πολλών πραγμάτων.