Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι αποφασιστικής σημασίας

Το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022, ομάδα βουλευτών της πολιτικής παράταξης «ΣΥΡΙΖΑ», αποτελουμένη εκ των κ. Ιωάννου Αμανατίδου, κ. Καλλιόπης Βέττα, κ. Θεοδώρου Δρίτσα και κ. Ανδρέου Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ομάδα υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους κυρίους βουλευτές για την πρόσφατη δημιουργία της έκρυθμης κατάστασης μετά την παράνομη κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” από ακραίους εποικιστές της Αteret Cohanim, για την διαμαρτυρία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την πράξη αυτή αλλά και την απαίτησή του να απομακρυνθούν από τον χώρο και να παραδώσουν το ξενοδοχείο στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

“Η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μια τέτοια λύση είναι αποφασιστικής σημασίας και θα εκτιμηθεί δεόντως” τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Συζητήθηκε επίσης η αποφασιστική συμβολή του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Αφού έλαβαν την ευλογία του Πατριάρχη οι βουλευτές κατευθύνθηκαν στο Ναό της Αναστάσεως για προσκύνηση.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων