Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Ανησυχούμε βαθύτατα για τον ανθρώπινο πόνο όλων των εν Χριστώ αδερφών μας

Για “οδυνηρή κρίση” που διεξάγεται στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο σε ανακοίνωση του αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Δεν αναφέρει καν το όνομα της Ρωσίας, τον πόλεμο ή την επίθεση, και καλεί όλους τους Χριστιανούς να συμμετάσχουν στην προσευχή “για τον κόσμο μας και για τον λαό της Ουκρανίας”.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: παρακολουθούμε την οδυνηρή κρίση στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες και ανησυχούμε βαθύτατα για τον ανθρώπινο πόνο όλων των εν Χριστώ αδελφών μας.

Η ισχυρότερη δύναμη του Χριστιανού είναι η προσευχή. Ως εκ τούτου, με άλλους Χριστιανούς ηγέτες ανά τον κόσμο, καλούμε τους Χριστιανούς να συμμετάσχουν στην προσευχή για όλο τον κόσμο και για τον λαό της Ουκρανίας.

Εδώ την Ιερουσαλήμ, υψώνουμε τις προσευχές μας στον τόπο της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ώστε να δώσει ο Θεός Σοφία και κουράγιο σε όλους τους Ηγέτες και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Είθε να φωτίσει το μυαλό τους έτσι ώστε να επιδιωχθεί ο διάλογος και η ενότητα και να επικρατήσει διαρκής ειρήνη”.