Πατριάρχης Γεωργίας προς Μόσχας: Ας ενωθούμε μέσα από την προσευχή για ειρήνη

Τα συλλυπητήριά του προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο εξέφρασε ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β ‘, μετά την τραγική τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας στις 22 Μαρτίου.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 137 άτομα, συγκλονίζοντας ολόκληρη τη ρωσική κοινωνία.

Διαβάστε την επιστολή του Πατριάρχη Γεωργίας παρακάτω:

Αγιότατε,

Με βαθιά θλίψη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 22 Μαρτίου στη Μόσχα. Η τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές της, είναι απολύτως κατακριτέα και δεν έχει θέση στον κόσμο μας. Η παράλογη απώλεια αθώων ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και αμάχων, είναι μια σοβαρή και απάνθρωπη αμαρτία που πληγώνει βαθιά την ανθρωπότητα.

Σε αυτή την στιγμή πένθους, προσευχόμαστε θερμά για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας επεκτείνονται και στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και σε ολόκληρη την κοινότητα που επλήγη από αυτή την τραγωδία.

Είθε η παρηγορητική αγκαλιά της αγάπης του Θεού να προσφέρει παρηγοριά και δύναμη σε όλους όσοι θρηνούν. Ας ενωθούμε μέσα από την προσευχή για ειρήνη, τόσο στις καρδιές μας όσο και σε όλο τον κόσμο, καθώς αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε το μίσος και τον διχασμό μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της αγάπης.

Με αγάπη και αλληλεγγύη εν Χριστώ,

Καθολικός-Πατριάρχης πάσης Γεωργίας,